Worteltjestaart

Geplaatst op: augustus 31, 2021

“Je moet eens wat vaker iets op je site zetten”, aldus mijn webbouwer. Als je gevonden wilt worden op het wereldwijde web moet je daar klaarblijkelijk ook zelf wat voor doen. Ik dacht dat de algoritmes van de tech-reuzen dat voor mij deden. Deels dus, blijkt nu.
Deels moet ik het zelf doen.

Omdat Punt een nieuwe site lanceerde, een site waarin duidelijk moet blijken dat Punt (ik dus) zowel letselschadezaken als ondernemerszaken doet, komen er weer allerlei obligate vragen aan de orde.

Hoe moet jouw site eruit zien? Waarom heeft jouw ondernemers praktijk een heel ander logo dan jouw letselschadepraktijk/ Waaruit blijkt dat jij Punt Advocatuur bent? Wie is die Dio Medas eigenlijk die ik altijd aan de telefoon krijg? Waarom kies je niet 1 vakgebied? Vragen die het verdienen eens serieus opgepakt en beantwoord te worden. Vragen die ook aanzetten tot acties.

Ik heb me dan ook voorgenomen om iedere vrijdag een blogje ( zo heet dat toch?) te schrijven; de VRIJMIBLO.
Leuk voornemen, nu de invulling nog.

De vraag is. Wie zit er te wachten op de belevenissen van een advocaat?
Anderzijds; ik heb wel een prachtig beroep waarin genoeg gebeurt.
Dus; “Laten we het maar proberen.”, vrij naar Herman Finkers.

Wellicht kan ik de eerste VRIJMIBLO gebruiken om uit te leggen waarom ik actief ben op twee totaal verschillende werkgebieden. Waarom ondernemersrecht en letselschade?

Ik ben mijn werkzame carrière begonnen in de letselschade. Na afgestudeerd te zijn in 1994 was er voor juristen eigenlijk geen werk. Sollicitatiebrieven werden beantwoord met de  melding dat ik één van de zoveel honderden belangstellenden was. Werkeloosheid was dan ook mijn voorland.

Via-via kon ik onbezoldigd ervaring opdoen bij een letselschadekantoor in Groningen. Ik vond het direct leuk werk. Via dat kantoor viel mijn oog op een post academische opleiding (via de RUG)  letselschade en een vacature bij Unive. Het werd een baan bij Unive met als voorwaarde het volgen van die postacademische opleiding. Twee vliegen in één klap. Na het afronden van de opleiding en na een aantal jaren op kantoor bij Unive werd ik gebeld door een oud medecursist die me adviseerde te solliciteren bij een nieuw op te richten advocatenkantoor in Emmen, gespecialiseerd in letselschade.

Daar aangenomen en werkend voor letselschadeslachtoffers werd duidelijk dat als je tegen verzekeraars optreedt je een dikke huid moet hebben, niet bang moet zijn het woord bij de daad te voegen en dus ook echt te gaan procederen als het slachtoffer onrecht word aangedaan. 

Mijn slagkracht en gecontroleerde agressiviteit in letselschadezaken werd ook opgemerkt door ondernemers. Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook incasso’s deed, of ik een arbeidsconflict kon oplossen en meer van dat soort vragen waar vooral ondernemers tegen aanliepen.

De eerste maanden dat ik die vragen kreeg verwees ik keurig door naar andere gespecialiseerde ondernemerskantoren. Wij deden immers alleen letselschade, wij waren een niche kantoor.

Tot op een gegeven moment ik aan de mop van het konijn en de worteltjestaart moest denken en ik dacht; “Als er vraag is naar worteltjestaart, dan moet ik die toch ook zelf gaan bakken!?”

Vanaf 2002 ben ik daarom begonnen ook ondernemers bij te staan. Eerst mondjesmaat maar al snel was het aandeel ondernemerszaken net zo groot en soms groter dan de letselschadezaken. Straks doe ik dus bijna 20 jaar zowel ondernemerszaken als letselschadezaken.

Ik heb nooit willen maar ook nooit hoeven kiezen. Beide takken van sport hebben hun eigen eigenaardigheden, aardigheden en aanpak. Wat ik ervaar en leer in de ene praktijk komt van pas in de andere. De proceservaring in de letselschadepraktijk geeft me zekerheid in de ondernemerspraktijk en de veeleisendheid en snelheid die ondernemers verwachten in hun zaak komt van pas in de behandeling van mijn letselschadezaken. 

Ik doe beide praktijken met heel veel plezier, passie en toewijding.
Deze nieuwe site, die er nu is moet dat ook uitstralen. Ik hoop dat dat gelukt is.

Han venema

Han Venema