Han venema

Expertise

  • Ondernemersrecht
  • Arbeidsrecht
  • Contractenrecht
  • Huurrecht
  • Intellectueel eigendomsrecht
  • Reclamerecht

Han Venema

Vanaf de oprichting van ons advocatenkantoor in 1998 ben ik werkzaam voor slachtoffers van verkeers- en andere ongevallen. Ik ervaar dat onze inbreng ertoe doet. Dat kan volgens mij alleen door bereid te zijn tijd en energie te steken in de mens achter de opdrachtgever. Alleen met voldoende inlevingsvermogen en door mee te denken kan een resultaat bereikt worden waar de cliënt ook echt tevreden mee is. Sinds 2002 combineer ik de letselschadepraktijk met een ondernemerspraktijk.

Mijn ondernemerspraktijk is een pragmatische praktijk. Deze praktijk, opgericht in 2002, is efficiënt ingericht en vooral gericht op snel, laagdrempelig en klantgericht adviseren. Graag sta ik naast en achter de ondernemer en fungeer als sparringpartner in de dagelijkse praktijk.

Niet moeilijk doen als het makkelijk kan; zo werk ik het liefst en dat leidt tot langdurige en goede relaties met mijn ondernemende klanten. Daarbij ligt de nadruk op innovatie. Zo werken we met een door ons voor de advocatuur ontwikkeld ondernemersabonnement en maken we gebruik van vaste prijsafspraken. Enige jaren terug ontvingen we daardoor een nominatie voor de ‘Gouden Zandloper’; een prijs voor de meest innovatieve prijsafspraak in de advocatuur.

Het werken voor mijn klanten op basis van ons juridisch ondernemers-abonnement stelt mij in staat veel meer contact te hebben met mijn klanten zonder dat ze daarvoor telkens een factuur ontvangen en het stelt mijn klanten in staat mij vaker te bellen, te mailen met vragen en/of met verzoeken overeenkomsten te beoordelen zonder dat ze steeds op de achtergrond de spreekwoordelijke meter horen tikken.

Door beide specialisaties te combineren zijn we als kantoor beter in staat onze dienstverlening te optimaliseren. Mijn proceservaring in letselschadezaken heeft een positieve invloed op onze slagkracht als kantoor. Ik ben daardoor nog beter in staat de juiste procesmaatregelen te treffen. Daarnaast heb ik in letselschadezaken baat bij de innovatieve en efficiënte wijze waarop de ondernemerspraktijk is ingericht en de kennis die ik heb opgedaan op andere vakgebieden, zoals bijvoorbeeld kennis van het arbeidsrecht.

In alle gevallen staat bij mijn kantoor de klant centraal. Voordat we aan een zaak beginnen vragen we ons altijd af waar heeft de klant belang bij? Wat zou de beste uitkomst zijn voor de klant? Soms betekent dat schikken, soms echter ook procederenBelangrijk, bij welke keuze dan ook, is dat de kosten die voor rekening van de klant komen op voorhand inzichtelijk gemaakt worden. Dat kan door een vaste prijs af te spreken, door offertes op te stellen of door per onderdeel van de procedure een prijs af te spreken.

Han Venema FC Emmen

Naast mijn werk als advocaat heb ik zitting in de Raad van Toezicht van PRO Emmen (de praktijkschool in Emmen). In mijn vrije tijd besteed ik graag tijd en aandacht aan mijn hobby, oude CitroënsDe afwijkende vormen en de enorme innovaties (voor die tijd) die Citroën deze oude auto’s heeft meegegeven spreken mij erg aan en vervelen mij nooit.

Graag maak ik nader kennis met u. Als u mij een berichtje stuurt maak ik graag een afspraak bij u thuis of op uw bedrijf. Dat kan op 06 50236304 of via h.venema@puntadvocatuur.nl

Goed
punt.

Overtuigd van onze
ervaring, deskundigheid
en gedrevenheid?