Bertweter

Geplaatst op: november 11, 2022

Volgens mij heb ik het wel eens eerder verteld. Zo niet, dan nu. Het idee om Vrijmiblo’s te schrijven komt door de blogs die ik las van Bert Heida. Bert is letselschaderegelaar en werkzaam voor Pals Letselschade. Hij schrijft blogs over zichzelf en over letselschade. Hij doet dat iedere week. Als u hem nog niet volgt; direct doen. Hierbij de link naar zijn LinkedIn.

Als je zoals Bert iedere week een blog schrijft en publiceert kun je na 52 keer een heus jaarboek samenstellen. En dat is wat Bert heeft gedaan. Bert heeft zijn verhalen gebundeld onder de titel “Bertweter, over letselschade, het leuke en het lelijke” en ik ben stiekem best wel jaloers. Volgens mij is het boekje niet te koop. Maar als je Bert een ‘message’ stuurt kan je er wellicht ééntje bemachtigen.

Ik ondervind aan den lijve dat het echt heel lastig is om iedere week iets te schrijven. Ik probeer eens per 14 dagen iets te posten maar zelfs dat lukt niet altijd. Toch is het misschien leuk om mijn blogs ook te bundelen. Ik kan er een boekje van maken en dat dan volgend jaar weggeven aan klanten en andere relaties van mijn kantoor. Waarom volgend jaar? Omdat we volgend jaar ons 25 jarig bestaan als advocatenkantoor vieren. Het kantoor werd in de eerste maand van 1998 actief. De oprichter was al een tijdje advocaat bij een ander Emmens kantoor en besloot eind 1997 een specifiek kantoor voor letselschadeadvocaten op te richten. Ik werkte in 1997 nog bij Univé verzekeringen en solliciteerde op de functie bureaujurist bij dit nieuw op te richten kantoor. Dat stond ook op mijn eerste visitekaartje; “mr. J.A. Venema. Bureaujurist”.

Wat heb ik veel mensen moeten uitleggen wat een bureaujurist nou eigenlijk was. Een bureaujurist is een jurist die aan zijn bureau blijft zitten. Hij gaat niet naar de rechtbank om te procederen want hij is niet beëdigd als advocaat. Feitelijk dus een juridisch medewerker. Ik vond dat in het begin mooi genoeg. Ik zag het helemaal niet zitten om advocaat te worden. Ons kantoor startte dus met twee advocaten en een bureaujurist. Ik kwam er echter al snel achter dat mijn functie beperkingen kende. Want als er in een zaak van mij geprocedeerd moest worden diende ik de zaak aan een collega over te dragen die de procedure moest doen. Ik heb het dan ook maar acht maanden volgehouden als bureaujurist. Medio augustus 1998 werd ik als advocaat beëdigd. Sindsdien ben ik voor dit (later mijn) kantoor als advocaat werkzaam.

Afgelopen (straks) 25 jaar heb ik hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Heb het kantoor enorm zien groeien en uiteindelijk weer zien krimpen tot uiteindelijk één advocaat. Over mijn belevenissen de afgelopen 25 jaar heb ik eerder al geschreven en zal ik blijven schrijven.

In 25 jaar heb ik heel veel mensen geholpen. Eerst alleen als letselschadeadvocaat, vanaf 2002 ook  ondernemers. Dat zorgde voor afwisseling. Ik vraag me wel eens af hoe het met de slachtoffers uit mijn oude zaken is afgelopen. Leven ze nog? Hebben ze voldoende schadevergoeding ontvangen om hun leven weer op de rails te krijgen?  Sommige van die oude letselschadezaken zaken blijven je eigenlijk altijd wel bij. Wellicht moet ik daar eens meer over gaan schrijven.

Volgend jaar dus 25 jaar Punt Advocatuur (al heette het vroeger uiteraard niet zo) en 25 jaar advocaat. Ik moet dus maar eens nadenken over de vraag hoe ik die lustra ga vieren. Een boekje uitbrengen met mijn Blogs?  Ik denk het eerlijk gezegd niet.

Bert doet dat veel beter.

Gratis advies?
Sluiten

Gratis 10 minuten letselschade advies.