Han Venema

Vanaf de oprichting van ons advocatenkantoor in 1998 ben ik werkzaam voor slachtoffers van verkeers- en andere ongevallen. Ik ervaar dat onze inbreng ertoe doet. Dat kan volgens mij alleen als je bereid bent tijd en energie te steken in de mens achter het slachtoffer. Alleen als het je lukt je voldoende in te leven en mee te denken kun je een resultaat bereiken waar de cliënt ook echt tevreden mee is.

Mijn ondernemerspraktijk is meer een pragmatische praktijk. Deze praktijk, opgericht in 2002, is efficiënt ingericht en vooral gericht op snel,  laagdrempelig en klantgericht adviseren. Graag sta ik naast en achter de ondernemer en fungeer als sparringpartner in de dagelijkse praktijk. Niet moeilijk doen als het makkelijk kan; zo werk ik het liefst en dat leidt tot langdurige en goede relaties met mijn ondernemende klanten. Daarbij ligt de nadruk op innovatie. Zo werken we met een door ons voor de advocatuur ontwikkeld ondernemersabonnement en maken we gebruik van vaste prijsafspraken. Enige jaren terug ontvingen we daardoor een nominatie voor de ‘Gouden Zandloper’; een prijs voor de meest innovatieve prijsafspraak in de advocatuur. 

Het voor klanten werken op basis van ons juridische ondernemers abonnement stelt mij in staat veel meer contact te hebben met mijn klanten zonder dat ze daarvoor telkens een factuur ontvangen en stelt mijn klanten in staat mij vaker te bellen, te mailen met vragen en/of met verzoeken overeenkomsten te beoordelen zonder dat ze steeds op de achtergrond de spreekwoordelijke meter horen tikken.

Door beide specialisaties te combineren zijn we als kantoor beter in staat onze dienstverlening te optimaliseren. Mijn proceservaring in letselschadezaken heeft een positieve invloed op onze slagkracht als kantoor en mijn ervaring als procesadvocaat. Ik ben daardoor nog beter in staat zijn de juiste procesmaatregelen te treffen. Daarnaast heb ik in letselschadezaken baat bij de innovatieve en efficiënte wijze waarop de ondernemerspraktijk is ingericht en de kennis ik heb opgedaan op andere vakgebieden, zoals bijvoorbeeld het arbeidsrecht. 

In alle gevallen staat bij mijn kantoor de klant centraal. Voordat we aan een zaak beginnen vragen we ons altijd af waar heeft de klant belang bij? Wat zou de beste uitkomst zijn voor de klant? Soms betekent dat schikken, soms echter ook procederen.  Belangrijk, bij welke keuze dan ook, is dat de kosten die voor rekening van de klant komen op voorhand inzichtelijk gemaakt worden. Dat kan door een vaste prijs af te spreken, door offertes op te stellen of door  per onderdeel van de procedure een prijs af te spreken.

Naast mijn werk als advocaat ben ik op bestuurlijk vlak actief als secretaris van VPB Emmen ( een parkmanagementvereniging voor ondernemers op de bedrijventerreinen in en om Emmen) en heb ik zitting in de Raad van Toezicht van PRO Emmen (de praktijkschool in Emmen). In mijn vrije tijd geef ik twee avonden per week training bij volleybalvereniging Emmen 95 en coach ik Heren 1 van die club.  

Graag maak ik nader kennis met u. Als u mij een berichtje stuurt  maak ik graag een afspraak bij u thuis of op uw bedrijf.

Overtuigd?

Bent u overtuigd van onze ervaring, deskundigheid en bedrevenheid? Maak dan een afspraak!